miércoles, 22 de mayo de 2013

Aprenentatges dut a terme en relació als projectes i documentals i exposats.


En els projectes i en els documentals que hem visionat dins classe, han estat molt interessants.  El que m’ha cridat l’atenció han estat les propostes que han escollit, els materials i així com ho han muntat. Pel que fan els documentals tenen l’objectiu de ensenyar-nos alguna aspecte de les escoles de 0-3 de la comunitat autònoma, i el projecte te l’objectiu de millorar algun aspecte al centre de les escoletes practicants.
Aquets tipus d’aprenentatges fan que reflexioni sobre aquesta etapa tan important de l’educació. M’ha permès pensar amb coses que podríem dur a terme a les escoles per innovar i per fer dels infants una educació plena de idees emprenedores. A més m’ha fet veure com es pot dur a terme i quines passes hauríem de seguir. Cada aprenentatge que promou depèn de cada cas escollit. Per exemple el de l’hort promou l’aprenentatge de la responsabilitat dels infants.
En cada cas que he observat he pogut distingir l’avaluació que n’han feta de cada una d’elles.  N’hi ha alguns que pensen que a la seva escola on fan feina, es podria dur a terme, i en altres pensen que hi falta algun factor que no permet realitzar-lo.
Pel que fa al meu repertori professional penso que m’ha ajudat a donar idees que alomillor les tenia pensades d’una altra manera, i així m’ha ajudat a complementar-les.
A la vida del canvi, sobretot a una escola que la nostra paraula està en segona posició, penso que és difícil promoure noves idees, i això fa que no puguem fer massa canvis. Però penso que si no ho proposem ni ho valorem , l’educació seguirà amb el mateix procés sense opció a un canvi que, pot ser, seria molt enriquidor. Cal dir, que no sempre és així , i que hi ha escoletes, que sempre amb el respecte, permeten les idees de millora , i dur-les a terme.

5.4  Preveu els obstacles i les resistències en l'aplicació del projecte de millora : he pogut veure amb la exposició dels treballs exposats quins avantatges i inconveniets hi ha alhora de fer el projecte de millora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario