lunes, 10 de junio de 2013

Valoració de les competències assolides, i del Blog

Valoració de les competències assolides.

Avui en dia se requereix tenir millors coneixements, sistematitzar constantment múltiples habilitats professionals, processos més reflexius i integrals, una clara apreciació i diferenciació entre lo general y lo específic de cada situació, tenir en compte el per a qui i amb qui i mantenir una actitud comprensiva de ser competent amb el propòsit de promoure els aprenentatges d’altres.
Per tant, aquestes competències que hem anat treballant durant el curs, m’han pogut fer reflexionar de coses que , al més segur, per mi sola no hagués reflexionat. Es tracte de cercar, a partir de la competència desitjada, la millor manera de fer les coses. Algunes d’elles no han estat emprades perquè no s’ha donat el cas amb la manera que jo treballo. Altres s’han repetit molt, perquè són competències, que d’alguna manera, he treballat i les tinc pràcticament assolides. Suposo, que durant les segones pràctiques del grau, podré i intentaré aplicar-les totes. A més durant, després s’han de anar aplicant les competències.

Valoració del Blog:

Per altra banda, el blog ha estat una eina nova per a mi. M’ha ajudat utilitzar aquesta nova eina tecnològica, que mai havia utilitzat. A més, penso que és un bon recurs per poder reflexionar sobre moltes coses, a més de etiquetar les competències, i una manera de mostrar a l’altra gent el que penso. El fet de poder comentar a l’altra gent, i que et comentin al teu blog, fa que hi hagi una interacció  que pot ser molt bona per valorar moltes coses.

miércoles, 22 de mayo de 2013

Aprenentatges dut a terme en relació als projectes i documentals i exposats.


En els projectes i en els documentals que hem visionat dins classe, han estat molt interessants.  El que m’ha cridat l’atenció han estat les propostes que han escollit, els materials i així com ho han muntat. Pel que fan els documentals tenen l’objectiu de ensenyar-nos alguna aspecte de les escoles de 0-3 de la comunitat autònoma, i el projecte te l’objectiu de millorar algun aspecte al centre de les escoletes practicants.
Aquets tipus d’aprenentatges fan que reflexioni sobre aquesta etapa tan important de l’educació. M’ha permès pensar amb coses que podríem dur a terme a les escoles per innovar i per fer dels infants una educació plena de idees emprenedores. A més m’ha fet veure com es pot dur a terme i quines passes hauríem de seguir. Cada aprenentatge que promou depèn de cada cas escollit. Per exemple el de l’hort promou l’aprenentatge de la responsabilitat dels infants.
En cada cas que he observat he pogut distingir l’avaluació que n’han feta de cada una d’elles.  N’hi ha alguns que pensen que a la seva escola on fan feina, es podria dur a terme, i en altres pensen que hi falta algun factor que no permet realitzar-lo.
Pel que fa al meu repertori professional penso que m’ha ajudat a donar idees que alomillor les tenia pensades d’una altra manera, i així m’ha ajudat a complementar-les.
A la vida del canvi, sobretot a una escola que la nostra paraula està en segona posició, penso que és difícil promoure noves idees, i això fa que no puguem fer massa canvis. Però penso que si no ho proposem ni ho valorem , l’educació seguirà amb el mateix procés sense opció a un canvi que, pot ser, seria molt enriquidor. Cal dir, que no sempre és així , i que hi ha escoletes, que sempre amb el respecte, permeten les idees de millora , i dur-les a terme.

5.4  Preveu els obstacles i les resistències en l'aplicació del projecte de millora : he pogut veure amb la exposició dels treballs exposats quins avantatges i inconveniets hi ha alhora de fer el projecte de millora.

Recerca de documentals

- Educacion emocional para la família.
http://blip.tv/aire/educaci%C3%B3n-emocional-para-la-familia-3275850

Aquest documental ens mostra 7 escenes que són:
-    La falta de normes.
-    Enveja
-    Culpa
-    Temps especial
-    Baralles entre germans
-    Inseguretat i dependència
-    Reforços sense “però”
Cada escena està dividida en dues parts; una on surt el principi un punt vermell, i l’altre que surt al començament un punt verd. El punt vermell ens mostra la escena que seria una mala intervenció cap els fills per part del pare. El punt verd seria tot el contrari del primer;  es mostra la que hauria de ser una bona intervenció. 
Penso que aquest documental és un bon element per mostrar, ensenyar, i reflexionar  als pares. Considero que està molt ben enfocat, i que com a espectadors ens fa reflexionar sobre l’educació emocional dins les famílies. Utilitza diverses estratègies que permeten a la família tenir una bona comunicació i respecte mutu.
Tècnicament penso que el muntatge és creatiu i entenedor. Pel que fa a la càmera les imatges són nítides i clares, amb un zoom adequat.

- Información  sobre detección y tratamiento de los piojos .


http://ampavirgendelrosario.blogspot.com.es/p/videosdocumentales.html

Aquest documental parla de que són els polls. Ens comenta de cóm es poden tractar, cóm es poden detectar, fer front a ells, quin tipus hi ha, cóm s’incuben, quins productes són els millors, i sobretot cóm s’ha de fer  a les escoles per a que la infestació desaparegui, i quines intervencions s’han de fer.
Per altra banda, considero que aquest documental és molt interessant per a les famílies ja que els poden ajudar a enfrontar contra aquest problemes. A més pot està dirigit a les escoles perquè, en algun moment del documental, ens fa menció  sobre com tractar-les a les escoles.
Pel que fa al muntatge del documental, penso que està ben estructurat, ja que ens permet observar el que ens vol dir de manera seqüenciada. A més, esta complementada de preguntes on són contestades per una especialista. El fet de que estigui subtitulat permet ajudar a comprendre millor. A part d’això mostra exemples ho fan més entenedor.


1.1.    Cerca i accedeix a dades i recursos existents a l’hora de resoldre les activitats, tasques i situacions que es plantegen al Pràcticum i a l’assignatura: penso que aquesta és la competència que he utilitzat perquè he hagut de fer una recerca per la xarxa per informar-me més de les competències. 

jueves, 9 de mayo de 2013

Promoció del documental

El nostre documental es basa en la vida diària que té una mestra d’educació infantil en el seu àmbit tan personal com professional.
Actualment, com a futures mestres d’educació infantil ens persegueixen qüestions sobre la nostra possible futura vida. Aquest documental que estem preparant amb molta il•lusió cerca poder mostrar als espectadors una experiència real de la vida d’una mestra titula tant d’educadora com de mestra d’infantil, la qual ha accedit a fer-nos aquest gran favor protagonitzant la filmació. Aquesta ens dóna a conèixer la seva professió amb els avantatges i inconvenients, els sentiments que li prové tota la seva feina, l’amor als infants i més, paral•lelament amb la seva vida personal, la família, l’habitatge i fills, així com les derivacions d’una jornada a altra.
En aquest vídeo vos deixam un petit avenç per a que vos faceu una idea del que serà el nostre documental. Esperem que vos agradi i vos deixi amb les ganes de veure la producció completa

jueves, 25 de abril de 2013

Guió del documental

La vida d’una mestra.
1.    Tema del documental i protagonistes.
2.    Justificació.
3.    Objectius.
4.    Destinataris  del documental
5.    Elaboració del guió
6.    Pla de treball- temporalització
7.    Material

0. Dades del centre
Escoleta Mickye Mouse de Manacor
Professora: Joana

1.    Tema del documental i protagonistes.
El tema que hem pensant per fer el nostre documental és el de “la vida d’una mestra a Mallorca”. Els protagonistes que intervindran al documental són mestres de infantil del primer cicle, algunes amb el títol de FP de grau  superior d’educació infantil i d’altres amb la carrera de magisteri.
2.    Justificació.
Trobem que aquest tema és molt interessant ja que serà un viatge que ens traslladarà a la nostra futura professió. A més, ens aportarà  diferents metodologies i estils dins cada aula, una manera de fer, una manera de pensar. Cada mestra educa als seus infants segons les creences que tenen cada una d’elles, per tant segons les seves  concepcions, perspectives i experiències desenvoluparan de cada mestra.
Per altre banda, podrem adonar-nos dels avantatges i inconvenients que recauen a n’aquesta professió.
3.    Objectius.
-    Conèixer  el dia a dia  d’una mestra.
-    Adonar-nos de la realitat educativa actual a través del pensament d’una mestra.
-    Conèixer els avantatges i inconvenients d’exercir de mestra d’educació Infantil.
-    Saber les diferents opinions de les mestres i d’altres membres de la comunitat educativa.

4.    Destinataris del documental.
Per aquelles persones que estiguin interessades en l’educació.
5.    Elaboració del guió.
Primer pla: sona el despertador i la mestra l’atura, s’aixeca del llit, es posa les sabates, obri les cortines. filmació de cames i braços agafant material apunt d’anar-se’n cap a l’escoleta.
-    Narrador: explicant com comença el dia una mestra: La vida d’una mestra
Segon pla: imatge de l’escoleta i de la mestra que entra a ella.
-    Narrador: contant l’inici de l’entrada a l’escoleta
Tercer pla: imatges de com els infants juguen i com actuen les mestres.
-    Narrador: informació del que fan les mestres o com es senten
Quart pla: entrevista a diferents mestres. 
-    Narrador: fer una mateixa pregunta.
       Quint pla:  imatge de les mestres després d’haver acabat la seva jornada.
-    Narrador: contar el que fan en aquell moment (reunió)
Sisè pla: entrevista a diferents mestres
-    Narrador:  (formular pregunta)
Setè pla: la mestra quan torna a casa.
-    Narrador: explicar com es senten després de haver acabat  el seu treball.
Octau pla: imatges de diferents opinions dels ciutadans.
Narrador: conclusió final
6.    Temporalització.
El nostre documental tindrà una durada de 15 minuts aproximadament. Es realitzarà segons els dies que establirem prèviament amb les nostres convidades a participar al documental. A part, nosaltres ens organitzarem de tal manera que puguem discutir aspectes rellevants per fer aquest documental.
7.    Material
El material que utilitzarem seran :
-    Una càmera de vídeo.
-    Una càmera de fotografies.
-    Un ordenador amb el programa “movie maker”
-    Algun vestuari
-    Paper i bolígraf

 3.1.    Es fa preguntes sobre el que ha observat quant al funcionament del centre:
 alhora de fer el guió he hagut de analitzar el centre i el observar les coses que duen a terme,
 

miércoles, 17 de abril de 2013

Perquè m'han agradat aquestes experiències?

La llum:
A través de la llum podem ensenyar diferents coses als nostres infants, com per exemple; l’ombra, les diferents lluminositats, reflexions del la llum dels diferents climes metodològics.
D’aquesta manera podrem treballar la mirada sobre els objectes, prendre consciència  del petit detalls de les coses, els reflexes, les descomposicions, les projeccions transparències...
Primer de tot, penso que aquesta experiència és molt gratificant pels infants de 0-3 anys. Amb ella poden aprendre moltes coses d’una manera molt original i motivadora per als més petits.  És poden arribar a treballar, les formes, el traç, operacions...
M’ha agradat molt perquè em recordo que l’any que vaig fer una programació, vaig pensar una activitat per fer amb la llum. Només se’n me varen ocorre dues que en varen agradar molt, però ara llegint aquesta experiència i cercant altres coses sobre la llum, he pogut observar que n’hi ha un munt per fer i que, a més, són molt originals.
Treball en equip:
Amb diferents coses de la vida quotidiana podem arribar a aprenentatges molt significatius com és el treball en equip. Per exemple un dia que plou, el paraigües que porta un infant, podem prendre la decisió de anar a fer una volta sota la pluja compartint un paraigües amb el nostra company.
Aquesta experiència m’ha agradat perquè penso que treballar amb equip és molt important pels nostres infants per així fomentar la cooperació, la amistat, la confiança, la coordinació  i la decisió. Com diu l’experiència, no ens adonem compte i el treball en equip es pot fer amb una simple idea del dia a dia.
Mòbils i murals amb materials de l’abast.
Amb diferents materials que en mostra na Cristina Mas, es poden fer diferents mòbils que  són molt originals i molts vistosos, així com també murals.
M’agrada molt aquesta experiència, perquè els materials de l’abast del nostre dia a dia, no només serveix per fer activitats com joc heurístic, panera dels tresors, o caixes d’experimentació, sinó que també per fer produccions artístiques com poden ser els murals o els mòbils per decorar i donar vida a la nostra aula.

1.3 accedeix altres blogs i experiències per tal d’ampliar la nostra formació: hem hagut d’accedir a diferents experiències per poder saber més coses de la nostra feina i a més accedir a altres blogs.
2.7 Reflexiona sobre els seus errors i cerca maneres de millorar la seva actuació professional : en els casos que he explicat del que havia fet coses de la meteixa temàtica, però que amb ajuda d’altres reflexió d’altres experiències podré millorar la meva actuació professional.

martes, 9 de abril de 2013

Reflexió de les possibilitats educatives d'un documental.

Un documental  és un terme utilitzat en l’àmbit de les produccions audiovisuals i se tracte d’un registre del contingut científic, educacional, divulgatiu o històric, en que no es dramatitzen els fets registrats. S’intenta mostrar les realitats de forma més objectiva que sigui possible, utilitzant la narració, la música i determinats efectes per poder narrar els fets que mostren a les imatges. Dins aquesta rama de documentals es mostra dos tipus: unes en les qui capta la imatge tenen un rol participatiu, sent així testimonis i també els protagonistes del que s’ha captat, i l’altre tipus, en el que només se capta la realitat sense aparèixer entre les càmeres.
Després d’haver investigat que és un documental , penso que realitzar-ne un  ens fa reflexionar sobre moltes coses. Una d’elles és, primer de tot, pensar amb quin grup vols fer el teu documental , si tindrem les mateixes opinions, si a partir de les critiques de cada component del grup, aportarà una idea conjunta i engrescadora...
Per altra banda, una vegada triat el tema, haurem de pensar quin paper té cada participant, els objectius que volem aconseguir, explicar el tema i el cas, escollir l’entrevistat , i finalment una vegada tenim això, haurem de pensar si el que hem fet és el que volíem, si està ben enfocat, que és el que ens ha sortit bé i el què ens ha sortit malament, que ha passat fins ara i que passarà a continuació.
Aleshores, una de les coses que hem pot aportar és la de  formar-me millor com a mestre. El documental incorpora nocions sobre les competències professionals  per  organitzar el propi procés d’ensenyança- aprenentatge a partir d’aquesta  experiència . També  ajuda amb la metodologia cooperativa en que ens permet aprendre sobre les habilitats socials, la responsabilitat individuals, la interacció en cada component del grup,  la motivació de cada un. Penso que aquest tipus de metodologies que permet fe amb el documental, ens permet  construir una base elemental per la futura professió dins l’aula. Implica així, resoldre problemes i  veure els avantatges i inconvenients que suposa fer-ho.
A més, podria dir que  implica que cada alumna ha de  encaminar un projecte  cap a la responsabilitat del seu propi aprenentatge , a prendre a planificar i fer la seva tasca educativa. També ens permet un treball grupal autogestionat, saber de la teoria del que anirà el documental, i  contacte amb la vida real.
Finalment dir que, les temàtiques que es podrien tractar són moltes, per exemple; com s’impliquen les famílies a les escoles, quins serveis ofereixen a les escoles, que fan els infants durant el pati, com reben els infants a les escoles...

2.4 Es fa preguntes relacionades amb el propi procés d’aprenentatge (formació rebuda, formació futura...): Perquè  es reflexiona sobre les coses que poden aportar fer un documental a partir de la recerca del què és un documental i el que penso que me podrà aportar aquest procés.

2.3 Descriu el que vol aprendre, els objectius que es proposa: Pensar quines possibilitats educatives ens permet aconseguir amb  el tema aconseguit

miércoles, 13 de marzo de 2013

Com puc treballar les meves competències?

Com puc treballar les meves competències?

En el meu cas, no estic realitzant les pràctiques 0-3 perquè, ja les tinc fetes. Per tant, faré incís en com  puc millorar les competències que tinc menys adquirides, a partir de l’experiència que vaig tenir anteriorment en les pràctiques o en altres feines.
Una de les competències que hem fa falta millorar seria la de “implicar als alumnes en el seu aprenentatge i en els seus treballs. És vera que durant les meves pràctiques intentava dissenyar activitats que despertessin la  curiositat dels infants per gaudir, així, de l’aprenentatge, però penso que, alomillor hauria de partir de les curiositats i propostes dels infants i a partir d’aquestes dissenyar activitats on sigui conscient dels objectius i els continguts que es pretenen en cada activitat.
En el cas de la competència de “elaborar i fer funcionar els dispositius de diferenciació” no la vaig posar en marxa a les pràctiques perquè no hi va haver cap cas, però recordo un any, vaig fer feina a una escola d’estiu on hi havia molts d’al•lots de diferents edats i una nina que tenia discapacitat motora. A aquesta darrera, se’n feia càrrec una altra monitora. Aleshores, recordo que no vaig posar en marxa aquesta competència, i penso que es podrien fer molts de jocs adaptats per aquesta nina. Com ho podria fer?, doncs demanant informació als pares del que pot fer la nina, que li agrada..., cercant informació sobre aquest tema, i adaptant jocs per a que tos els alumnes ho puguin fer.
 Finalment,  per la competència de les noves tecnologies hauria de dedicar-me un parell d’hores o cursets per formar-me més amb aquestes.

Les competències que he triat són :
2.1 Identifica punts forts i punts febles quant a les seves capacitats i competències professionals.
Perquè he hagut de identificar aquelles competències que tinc, i les que encara no tinc massa assolides, fent així un anàlisi per poder-les millorar.
2.7 Reflexiona sobre els seus errors i cerca maneres de millorar en la seva actuació professional
Alhora de pensar com havia de treballar les competències poder poder-les millorar, he hagut de cercar els meus errors per poder pensar com fer una millor tasca.

miércoles, 6 de marzo de 2013

Narració d'una observació.

Dia 15 de març del 15-03-2010

A les 9 entrem dins l’aula i rebem tots els infants. Mentre hem present als infants, i esperem a que arribin tots. Alhora contem un conta de Sant Antoni que ha portat un company(Sebastià).
A les 9:30 arriba el bus per anar a psicomotricitat. Fem un tren i ens dirigim cap el bus. Na Petra i jo  pugem els infants dins el bus i els fem asseure als seients, aprenem a  que quan anem amb vehicle ens em de posar el cinturo de seguretat. Partim cap Olímpic cor, que és on fem psicomotricitat. Allà llevem el cinturó als infants i els baixem del bus. Entrem al gimnàs on ens espera la recepcionista. Després davallem les escales de dos en dos. Finalment entrem dins la sala de psicomotricitat i esperem a la monitora.
A les 10:00 comencem la psicomotricitat. La monitora fa asseure als infants a la paret i posa uns pals que fan de “barrera”. Quan els posa els fa nombrar els colors blau, groc, vermell. Seguidament els dona les peces de joc de construcció, i m’entres ella prepara el circuit amb el material adequat. Quan l’ha acabat de preparar fa arraconar els materials de construcció i després lleva els pals i els infants ja poden fer el circuit lliurement i expressar-se com vulguin. M’entres nosaltres els observem i si ens demanen alguna petició als ajudem. Finalment la monitora diu que han de arraconar i els infants ens ajuden. Després es tornen asseure a la paret i la monitora col•locà els coixins i la música suau per a que els infants es posin en cada un d’ells i es relaxin (llums apagats). Això fins que acaba la música.
A les 11:00 ens acomiadem per anar-nos a l’escoleta.  Agafem el bus un altre cop: pugem els infants al bus, posem el cinturó i ens anem a l’escoleta. Després arribem baixem del bus i entrem a l’escoleta.
A les 11:10 anem, a berenar. Ens asseiem a l’estora i els repartim la fruita(plàtan, pera i poma fets a trossos) per a tothom i dues quelitas per tots. En Ramón li donem unes altres galetes que no tinguin gluten.
A les 11:30 comencem a canvia els bolquers: persona clau(na Petra té els més petits, i n’Aina té els més grans). M’entres els altres infants juguen a les disfresses de perruques on cadascun d’ells agafava la que vol.
Alguns infants queden a dinar i devers les 12:00 se’n van al menjador.
A les 12:30 hem posava a una taula amb dues cadires i cridava de amb un amb un a cada infant per ordre de llista per fer un dibuix lliure per posar-lo dins el bolletí, i donar-los en els pares.
També en aquesta hora comencen a venir a cercar a alguns infants. Quan venen a cercar-los els hi donem la jaqueta i la motxilla i ens acomiadem de cada un d’ells.
Devers la 13:30 ja només queden alguns infants on s’agrupen tots a la mateixa aula.
Alguns els venen a cercar a les 4:30 i  els portem a dormir.
A partir de les 14:00 només queda un infant despert aprofitem per  preparar la feineta per els infants, i si em de decorar i arraconar alguna cosa. I fins a les 16:00.

viernes, 1 de marzo de 2013

Reflexió de les competències

El punt de partida envers les competències professionals i les que se treballen a l’assignatura són les següents:
1.    Organitzar i animar  situacions d’aprenentatge.
Penso que aquesta competència la tinc assolida, ja que en les pràctiques de 0-3 ho varem treballar molt. Som capaç de crear unitats didàctiques, treballant allò que hem après i sobretot respectant els continguts i objectius del currículum. Aquesta,  va ser una de les coses prioritàries que varem fer al cicle formatiu d’educació infantil i a més, l’hem continuat fent a la carrera. Alhora de engrescar als infants, no tinc cap problema, encara que hauria de millorar en el fet de treballar a partir de les representacions dels alumnes i treballar a partir dels errors o obstacles.

2.    Gestionar la progressió dels aprenentatges.
Alhora de programar els aprenentatges és molt important observar en detall els infants que tenim aquell any i dins aquella aula específica. No seria adequat fer cada any un mateix treball o programació. Cada infant és diferent i hem d’aprendre a tenir una mira observadora per a cada un d’ells i a partir d’aquesta dissenyar nous contextos d’aprenentatge. M’entres va passant el temps, hem d’anar avaluant per crear-ne de nous, o millorar els que tenim. Penso que ens han fet treballar molt en l’aspecte de la progressió, en el sentit de que cada infant és diferent, que va canviant al llarg del temps i que hem d’adaptar els aprenentatges en aquesta progressió. Per tant, diria que tinc assumida aquesta competència, però que encara no he tingut oportunitat de treballar-la amb profunditat, cosa que fa que encara no la tingui del tot assumida.

3.    Elaborar i fer funcionar els dispositius de diferenciació.

Podria dir que d’aquesta competència em som conscient però quan vaig realitzar les pràctiques de 0-3 va coincidir que no hi havia cap cas especial a tenir en compte.  Encara que és molt important implicar a tots els infants de manera inclusiva i treballar amb alumnes que tenen grans dificultats. Pot ser que aquesta competència l’hauria de treballar més per posar-la en pràctica.

4.    Implicar als alumnes en els aprenentatges i en el seu treball
Amb aquesta competència hem d’aconseguir que els infants estiguin interessats en aprendre, que els hi faci ganes, i que sobretot s’impliquin a l’aprenentatge. Penso que els mestres han de saber plantejar activitats en les que els petits, no només els puguin beneficiar, sinó que també siguin els protagonistes dels seus propis aprenentatges. Doncs aquesta competència l’he poguda experimentar durant les pràctiques de 0-3 intentat implicar als alumnes dins el treball, però penso que encara no està del tot assolida.

5.    Treballar en equip
Considero que aquesta competència la tinc bastant assolida, ja que durant les pràctiques i en altres contextos educatius en que he fet feina i he pogut experimentar aquesta competència, no m’ha estat cap problema per dur-la a terme, encara que és important que durant la meva etapa professional la vagi perfeccionant de tan en tan. Per exemple, en l’elaboració d’un projecte d’equip ens hem hagut d’implicar, d’esforçar-nos, de respectar les opinions de tot l’equip, de reunir-nos, d’establir unes pautes per dur-lo a terme, i posar-nos a cord amb tot el que anàvem decidint.

6.    Participar en la gestió de l’escola.
És molt important que dins l’escola es fonamenti la col•laboració entre tot l’equip del centre. Aquesta competència no l’he dut molt a terme, ja que quan estàvem fent les pràctiques la gestió del centre ja estava feta , encara que en alguns casos, com per exemple, gestionar els recursos del centre, ho vaig fer per si alguna vegada havíem de fer inventari del material que feia falta. Així que, aquesta competència l’hauria de treballar més per poder fer-ne un bon treball, encara que en tinc una mica d’experiència.
7.    Informar i implicar als pares.
Així doncs,amb aquesta competència, he de dir, que la tinc bastant assolida. Som capaç de dirigir una reunió per a pares, ja que dins les pràctiques de 0-3 anys ho vaig ve de fer. No hem va ser gaire difícil perquè en altres llocs de treball com campaments, escoles d’estiu, gimnàstica acrobàtica, n’he hagudes de dur a terme sempre. És molt important organitzar tota l’ informació de manera correcte, per no deixar res del que vols exposar i transmetre als pares,  per una millor tasca posterior amb els infants. Alhora de les sortides i les entrades dels infants, és un punt d’intercanvi d’informació molt important, i és una competència molt important pels que es volen dedicar a aquest tipus de feina.

8.    Utilitzar les noves tecnologies
Pel que fa aquesta competència, penso que, es vera que estic actualitzada amb les noves tecnologies que s’utilitzen avui en dia, que en son moltes, però també es vera que en les pràctiques que vaig realitzar a l’escoleta 0-3 anys, encara no n’utilitzaven. Per tant, cal que aquesta competència la practiqui i la fonamenti, per tenir-la ben assimilada.

9.    Afrontar el deures, els dilemes ètics de la professió
És molt important conscienciar de que les escoles son una font d’aprenentatge i que tots tenim els mateixos drets per aprendre. Cal que com a mestres, ensenyem als nostres alumnes que no hem de discriminar a cap persona, sigui quina sigui la seva condició per aprendre. Si nosaltres com a adults no sabem fer-ho, molt probablement  els nostres infants no ho sàpiguen fer, nosaltres som al model a representar. Considero que aquesta competència la tinc totalment assolida, penso en la justícia, la no discriminació per la raó que sigui, són molt importants dins la educació i dins la nostra societat.

10.    Organitzar la pròpia formació contínua. 
És realment important, que com a professionals no ens quedem aturats, i que posem l’ iniciativa en seguir per formar-nos, no només en cursets sinó que també de maner pràctica. Considero que aquesta competència encara no la tinc del tot assolida. L’he de treballar molt més.